Mannen som höll sig undan
H.-K. Rönblom
PAN/Norstedts (1975)
In Collection
#2318
0*
Deckare
Paperback 9117523915
Sweden  Swedish
Mannen som höll sig undan - titeln för tanken till den länge sedan döde som dyker upp under annat namn och med förändrat utseende för att tillintetgöra sina vedersakare, den mystiske hämnaren som inte låter upptäcka sig trots poliens alla ansträngningar.

Med överlägsen kompositorisk skicklighet har Rönblom ordnat scenföljden i detta drama. Berättelsen börjar och slutar i en undangömd by i jugoslavien, men handlingen tilldrar sig i övrigt i en svensk norrlandsstad under loppet av en månad. Det är den månad då den norrländska våren exploderar i all sin förunderlighet. Och samtidigt exploderar en dödens virveldans som drar med sig stadsfullmäktige och drätselkammarledamöter i den förskräckta staden.

Paul Kennet, som råkar befinna sig i denna stad, är med på ett tidigt stadium för att sedan - när han väl bivit ordentligt indragen i händelseförloppet - mer och mer överta huvudrollen. Och fastän många är i verksamhet för att söka den mystiske hämnaren och utreda seriemorden på hans fiender blir det Paul Kennet som till sist löser problemet.

Characters
Paul Kennet
Product Details
No. of Pages 164
Height x Width 190 x 110  mm
Original Publication Year 1964
Personal Details
Read It Yes (2011)
Store Bokbörsen
Purchase Price 24.00 kr
Purchase Date 2010-11-13
Tags *2011*
User Defined
User Text 1 17