Död bland de döda
H.-K. Rönblom
PAN/Norstedts (1975)
In Collection
#2319
0*
Deckare
Paperback 9117523419
Sweden  Swedish
På förnämt avstånd från det idoga lilla samhället låg herrgårdspensionatet innanför sin stora trädgård och trädens svarta grenar rasslade i våtgrå skymning, när Paul Kennet styrde in sin Volvo på inkörsvägen dit. Alltsammans verkade ödsligt, ovälkomnande och hemlighetsfullt och det var på något sätt fullt stilenligt att han redan samma kväll av de andra pensionatsgästerna fick veta att den herre, som tidigare haft hans rum, dött under mystiska omständigheter.

Gästerna var fast beslutna att avnjuta detta samtalsämne till sista droppen, men blev besynnerligt skygga när Paul Kennets nyfikenhet väcktes på allvar och han beslöt sig för att inte nöja sig med den officiella förklaringen att notarie Odel dött av hjärtförlamning. Han upptäckte att pensionatet var en uppsamlingsplats för livets fördettingar, för människor som slagits blodiga i tillvarons bataljer och dragit sig undan för att vårda sina sår.

Och när det mörka mönstret till slut hade klarnat fann han att det brott som hade begåtts var ett sniket, kallt och listigt brott, ett brott som passade till det stora tysta huset, fyllt av levande döda, där någon ibland om kvällen spelade Loreleis romantiska melodi: "Jag vet ej hur skall jag förklara det vemod mig gripit har."

Characters
Paul Kennet
Product Details
No. of Pages 203
Height x Width 190 x 110  mm
Original Publication Year 1954
Personal Details
Read It Yes (2011)
Store Bokbörsen
Purchase Price 20.00 kr
Purchase Date 2011-03-04
Tags *2011*
User Defined
User Text 1 8