Krans åt den sköna
H.-K. Rönblom
PAN/Norstedts (1975)
In Collection
#2322
0*
Deckare
Paperback 9117523818
Sweden  Swedish
Stilla låg vattnen, trolsk var skogen och i dälderna gick dimstråkens älvalek. Uppköp och stök var avklarade, nu skulle romantiken, festen och glädjen locka fram det veka i mänskosinn. Ståhej kring festplats och majstång. Försommarblomst i girlander och kransar. Drömmar om lycka. Men kransen åt den skönaste bringade död ...

Sådan är upptakten till midsommarfirandet i Tegelvik, ett litet samhälle på ostkusten dit Paul Kennet och hans hustru, modejournalisten Lena Åtvid, kommit för att fira helgen hos en studentkamrat till Paul som skaffat sig en stuga i trakten. Det lilla Tegelvik är på ytan en fridfull idyll men under ytan pyr en sneglande misstänksamhet, som ytterligare förgitas av att en anonym brevskrivare börjar sin verksamhet, en verksamhet som ändar i tragedi.

Som få andra kan H.-K. Rönblom skildra dunkla makters spel i vardagsidylliska svenska samhällen och snart tar man nyfiken del i den poetiske skolrektorns, den lidelsefulla lärarinnans och den diaboliske konditorns förehavanden, lyssnar till de anonyma brevens avslöjande av skamliga hemligheter och ryser över intrigerna inom missionsförsamlingen. Och följer andlöst Paul Kennet i hälarna när han elegant reder ut den invecklade intrigen kring ett ovanligt slugt och kallblodigt planerat mord.

Characters
Paul Kennet
Product Details
No. of Pages 227
Height x Width 190 x 110  mm
Original Publication Year 1960
Personal Details
Read It Yes (2011)
Store Bokbörsen
Purchase Price 24.00 kr
Purchase Date 2011-03-04
Tags *2011*
User Defined
User Text 1 14