Senatorn kommer tillbaka
H.-K. Rönblom
PAN/Norstedts (1975)
In Collection
#2323
0*
Deckare
Paperback 9117524016
Sweden  Swedish
H.-K. Rönblom för oss till en liten norrländsk by en vecka i maj när natten är lika ljus som dagen. I en gammal villa vid älvstranden bor en familj om fyra personer: far och mor, en dotter om tjugotre och en son om nitton år.

Familjen presenteras en lycklig solskensdag som slutar med en överraskning: en rik farbror från Amerika aviserar ett besök i hemlandet. Det väntade besöket utlöser krafter hos de fyra familjemedlemmarna som bebådar ett olyckligt slut. Och olyckan kommer på det sätt som är vanligt i detektivromaner: farbrodern hittas död och en av de fyra familjemedlemmarna är mördaren.

Men vad som inte är vanligt i detektivromaner är att man får se de fyra familjemedlemmarna inifrån - man får följa deras reaktioner, läsa deras tankar, leva med i deras konflikter ända fram till katastrofen. H.-K. Rönblom brukar berätta kunnigt om den yttre miljön, men i "Senatorn kommer tillbaka" ligger tonvikten på människoskildringen.

Det är en detektivroman med ovanlig intrig men med en spänning som befinner sig i ständigt tilltagande. Mitt i alltsammans ramlar Paul Kennet ner och står för den avgörande insatsen.

Characters
Paul Kennet
Product Details
No. of Pages 224
Height x Width 190 x 110  mm
Original Publication Year 1959
Personal Details
Read It Yes (2011)
Store Bokbörsen
Purchase Price 20.00 kr
Purchase Date 2011-03-04
Tags *2011*
User Defined
User Text 1 13